De kans bestaat dat een groot aantal liefhebbers van oude ‘geheime zender’ muziek de complete tekst van ‘Als je nu echt de waarheid zegt’ gewoon meezingen. Dat is de kracht van het nummer dat in 1985 door de Belgische zangeres Aline Aelbers gelanceerd werd. Nog steeds wordt deze klassieker genoemd als één van de beste piratenhits ooit. Dat was voor Colinda de reden om Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio uit te dagen om er een nieuwe versie van te maken. Overigens kreeg ze het idee om juist deze plaat te coveren een paar jaar geleden al aangereikt door Jaman’s ex-geluidsman (Michael Smit) .

Colinda: ’In ons vak kom je vaak in gesprek met crewleden van andere artiesten. Michael zei ooit eens tegen mij dat ik gewoon moest doen waar ik goed in ben. Hij noemde een aantal liedjes die mij op de kaart hadden gezet en gaf toen de tip al om niet te schromen om liedjes van andere zangeressen opnieuw uit te brengen. Omdat ik die signalen ook van Marco de Hollander kreeg, besloot ik toch maar vaker naar andere mensen te luisteren. Zij hebben mij overtuigd en ik ben dan ook zo om het één en ander meteen uit te proberen. Na deze single volgt de uitwerking van de tip die Marco de Hollander mij heeft aangedragen en na de zomer verschijnt een nieuw album met liedjes van weleer… in een nieuw jasje.’

De single ‘Als je nu echt de waarheid zegt’ is vanaf 5 april 2023 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Pascal Verlinden, is te bewonderen bij alle bekende clipzenders en de socials van Colinda.

Spotify iTunes Amazon YT Music

Als Je Nu Echt De Waarheid Zegt

Release Date : 5 april 2023
Artist : Colinda