Twee maanden geleden had Matthijs Koning op z’n Facebookpagina al aangekondigd dat er een nieuwe single zou verschijnen die heel bijzonder voor hem zou zijn. Als tipje van de sluier deelde hij mede dat het heel iets anders zou zijn dan wat men van hem gewend is. Nou… dat is het zeker. Matthijs heeft namelijk een oud piratenliedje uit 1971 door producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio in een leuk jasje laten steken. Het betreft namelijk de smartlap ‘Eenmaal kom je toch weer bij mij’ die door zijn inmiddels 86-jarige opa en diens overleden broer als Duo De Koning samen met de Notenzaaiers hiermee een plekje in de Top 40 wisten te behalen.

Matthijs: ‘ Ik vond het nu een mooi moment om het muzikaal gezien over een andere boeg te gooien. Frank Verkooyen heeft z’n best gedaan en er een meedeiner van jewelste van weten te maken. Mijn opa wist niet dat ik hiermee bezig was en heb hem, nadat alles opgenomen was, de plaat laten horen. Na 15 seconden hoorde hij pas dat het een bewerking was op ‘Eenmaal kom je toch weer bij mij’. Op dat moment kwam er een klein traantje tevoorschijn. Op de vraag of hij een rol wilde spelen in de videoclip zij hij volmondig JA!! Op die manier is het cirkeltje mooi rond. Ik ben ook reuze benieuwd naar de reacties die deze plaat op gaat leveren en wellicht sta ik binnenkort ergens te zingen op het podium van een piratenfeest.’

De single ‘Eenmaal kom je toch weer bij mij’ is vanaf 13 december 2023 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Joeri van den Kieboom (BREEDBEELD.av), is te bewonderen op YouTube en de socials van Matthijs.

Eenmaal Kom Je Toch Weer Bij Mij

Release Date : 13 december 2023
Artist : Matthijs Koning