Producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio liep al jaren met het idee rond om een traditional om te toveren tot een feestelijke meezinger. Het draait allemaal om één van de grootste hits die Tol Hansse heeft uitgebracht, namelijk Big City. Volgens Frank kon deze klassieker na ruim 45 jaar wel een opknapbeurt gebruiken en benaderde Rob van Daal hiervoor omdat hij vanwege zijn unieke stemgeluid dé aangewezen persoon was om deze hilarische plaat ‘Gold Digger’ in te zingen. In het verleden hebben Verkooyen en van Daal al meerdere successen weten te boeken. Met name ‘Valeria’ en ‘Ik ga leven’ zijn van die evergreens die niet uit het geheugen gewist kunnen worden. Met carnaval in het vooruitzicht kan Gold Digger nog wel eens een heel eigen leven gaan leiden.

De spraakmakende tekst die over een Gold Digger gaat is geschreven door Frank Verkooyen en Björn de Leijer. Als deze heren hun creatieve brein laten werken ontstaan de mooiste zinnen die passen bij dat onderwerp. Dit alles wordt uitgebeeld in de
videoclip waarvoor werkelijk alles uit de kast is getrokken. Naast een ‘foute vrouw’ met zo’n veel te dure hond op haar schouder, een Bentley en een Ferrari maakt een duur huis ook deel uit van de filmset. De lachwekkende clip zorgt voor de kers op de feestelijke taart en zal veel mensen vast amuseren.

De single ‘Gold Digger’ is te streamen bij de bekende portals. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Rob van Daal.

Gold Digger

Release Date : 6 december 2023
Artist : Rob van Daal