In het voorjaar van 1979 produceerde Peter Koelewijn voor Polle Eduard de bescheiden hit ‘Ik wil jou’. Het nummer dat over de aanbeden jongedame Meta gaat, was met grote regelmaat onderdeel van het repertoire in de rock scene bands waar Ben Kok deel vanuit maakte en nog steeds maakt. Naast zijn, best wel succesvolle solocarrière, staat hij frequent met een band op het podium. Omdat Ben muzikaal gezien van alle markten thuis is, liep hij al lange tijd met het idee rond om van deze evergreen een stampende feesthit te laten maken door zijn vaste producer Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio. Over het eindresultaat is de entertainer uit Den Dungen heel erg tevreden.

Ben: ‘Frank heeft er een prachtige uptempo plaat van weten te maken. Net zoals de bewerkingen die ik van ‘Het Dorp’ en ‘Het werd zomer’ heb uitgebracht past ‘Ik wil jou’ in dezelfde “pareltjes van de Nederlandstalige muziek” categorie. Bijna iedereen kent het refrein dat bestaat uit ‘Ik wil jou. Ja, jou. Jou alleen. Ik wil jou. Ja, jou. Voor mij alleen’, maar bijna niemand weet waar de tekst overgaat. Misschien kan ik daar verandering inbrengen. Met dit lied sluit in dit jaar mooi af. Voor 2024 liggen er overigens ook weer leuke plannen op tafel, waaronder een splinternieuwe single die Björn de Leijer voor mij geschreven heeft.’

De single ‘Ik wil jou’ is vanaf 27 december 2023 te streamen bij de bekende portals. De clip is te bewonderen op YouTube en de socials van Ben.

Ik Wil Jou

Release Date : 27 december 2023
Artist : Ben Kok