In 1986 toverde Willem Duyn († 2004) het nummer ‘Come On Alice’ van Bernie Brooks om tot ‘Kom nou Elles’. Als deze plaat ten gehore wordt gebracht in een feesttent is de kans groot dat na de woorden “Kom nou Elles” iedereen spontaan ‘Kom nou eindelijk eens mee” mee gaat zingen. Bernardo liep al vele jaren met het idee rond om deze track nieuw leven in te blazen, maar kreeg van diverse producers steeds te horen “doe dat nou niet”. Tegenwoordig werkt Bernardo vol tevredenheid samen met Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio die deze uitdaging wel durfde aan te gaan… en hoe. Het kan zo maar zijn dat Bernardo met deze single de komende maanden in diverse hitlijsten komt te staan.

Bernardo: ‘Het verwondert mij dat, voor zover ik heb kunnen nagaan, nog nooit iemand anders deze single heeft gecoverd. Ik zie het dan ook als een ode aan Willem Duyn. Ik moet eerlijk zeggen dat Frank perfect het idee dat ik voor ogen had, heeft weten te verwerken. Ik wilde graag het begin rustig houden omdat het vertrouwd klinkt en als die losgaat moest het knallen. Nou… ik kan je vertellen dat dat gelukt is. Ondertussen heb ik het lied een paar keer gezongen tijdens m’n optredens en telkens werd de hele zaal maf. Het is een echte oorwurm waaraan accordeonist Daniël Metz en gitarist Marcel Fisser hebben meegewerkt.

De single ‘Kom nou Elles’ is vanaf 11 oktober 2023 te streamen bij de bekende portals. De beelden van de clip zijn geschoten door Gerrit Driessen. Deze zijn te bewonderen op YouTube en de socials van Bernardo.

Kom Nou Elles

Release Date : 11 oktober 2023
Artist : Bernardo